Pääsiäisenä meillä herkuteltiin appelsiini-mangojuustokakulla. Appelsiinin ja mangon maku sopivat oikein hyvin yhteen. Appelsiinituorejuusto antoi kakkuun kivasti makua, mutta lisäksi laitoin vielä appelsiinimehua makua antamaan. Tämä kakku sopii vaikka kevään juhliin!
Pohja:
200 g Domino-keksejä
50 g voita
Täyte:
2 dl kermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
200g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl appelsiinimehua
0,5 dl sokeria
5 liivatelehteä
1/2 limen mehu
Kiille:
3 prk mangososetta (esim. Piltti)
3 liivatelehteä
0,5 dl appelsiinimehua
Murskaa keksit täytteineen ja sulata voi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Sekoita murskatut keksit ja sulatettu voi keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerman joukkoon appelsiinituorejuusto, maustamaton tuorejuusto, appelsiinimehu ja sokeri.
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen noin 10 minuutin ajaksi. Purista puolikkaan limen mehu ja kuumenna se kiehuvaksi kattilassa. Liota liivatteet kiehuvaan limemehuun. Kaada liivateseos täytteen joukkoon koko ajan samalla sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita kakku hyytymään jääkaappiin yön yli.
Aloita kiilteen valmistus liivatelehtien liottamisella. Kuumenna appelsiinimehu kattilassa ja sulata pehmenneet liivatteet joukkoon. Kaada liivateseos mangososeen sekaan ja sekoita samalla tasaiseksi. Levitä mangosose hyytyneen pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vielä 3-4 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti