Pohja:
6 palaa Real ruisleipää
50 g voita
0,5 dl maitoa
Täyte:
1 pieni punasipuli
100 g kylmäsavuporo leikkeleitä
200 g savuporo-tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
2 dl kuohukermaa
1 dl kurkkusalaattia
1 dl persiljasilppua
1 dl laimennettua sitruunamehua
5 liivatelehteä
Koristeluun:
kylmäsavuporo leikkeleitä
leipäjuustoa
salaattisekoitusta
puolukoita
Hienonna leipäviipaleet hienoksi muruksi. Sekoita leipämurujen joukkoon sulatettu voi ja maito. Vuoraa 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Levitä leipämuruseos vuoan pohjalle ja tasoita.
Leikkaa sipuli ja hienonna kylmäsavuporoleikkeleet. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdotetun kerman joukkoon tuorejuusto, ranskankerma, kurkkusalaatti, persiljasilppu, sipulit ja hienonnettu kylmäsavuporo. Sekoita tasaiseksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutin ajaksi. Kuumenna laimennettu sitruunamehu kiehuvaksi. Purista lionneista liivatelehdistä ylimääräiset vedet pois ja anna niiden sulaa kiehuvan sitruunamehun joukkoon. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli. Koristele kakku seuraavana päivänä esimerkiksi kylmäsavuporo leikkeleillä, leipäjuustolla, salaattisekoituksella ja puolukoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti