3,5 dl vettä
3 dl kaurahiutaleita
0,5 dl kauraleseitä
20 g hiivaa + 0,5 dl vettä
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
1/4 dl oliiviöljyä
Mittaa lämmin vesi kulhoon. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet, kauraleseet, hunaja ja suola. Jätä turpoamaan hetkeksi. Liota hiiva kädenlämpöisen veden joukkoon pienessä astiassa. Lisää seos taikinan sekaan. Alusta vehnäjauhot taikinaan ja lisää lopuksi oliiviöljy. Peitä taikina ja laita kohoamaan lämpimään paikkaan tunnin ajaksi.
Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan ja muotoile osista kolme pyöreää melko litteää leipää. Tee pyöreällä muotilla esimerkiksi lasilla leipien keskelle reiät. Laita leivät ja reikäpalat kohoamaan pellille leivinpaperin päälle noin puoleksi tunniksi. Tee leipiin viillot ja paista 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti