Tämä omenapiirakka on todella helppo valmistaa. Helppoudestaan huolimatta piirakka on erittäin hyvää. Itse korvasin mausteista inkiväärin kanelilla, koska inkivääriä ei sattunut omassa maustekaapissa olemaan tällä kertaa. Parhaimmillaan piirakka on vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa tarjottuna. Alkuperäinen resepti Kädenvääntöä blogista.
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1,5 dl
sokeria
75 g
voita
1,5 dl kermaa tai maitoa
2-3 omenaa
Sekoita keskenään kuivat aineet; vehnäjauho, leivinjauhe,
kaneli, inkivääri ja sokeri. Sekoita pehmeä voi kuivien aineiden joukkoon. Lisää taikinaan
lopuksi kerma/maito ja sekoita.
Vuoraa 18
cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Levitä taikina
tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle. Paloittele omenat kuorineen viipaleiksi.
Painele omenaviipaleet taikinan päälle. Ripottele piirakan päälle kanelia ja
sokeria sekä muutama nokare voita. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30
minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti