Nämä sitruuna-vaniljakiepit olivat tosi hyviä, maultaan
pehmeitä ja vaniljaisia. Reseptiä on hieman muunneltu alkuperäisestä. Alkuperäinen resepti mtv3.fi Makuja -sivulta.
Taikina:
5 dl
maitoa
50 g
hiivaa
1 tl suolaa
2 dl
sokeria
2 rkl kardemummaa
12-14 dl
vehnäjauhoja
200 g
voita
Sitruuna-vaniljakreemi:
150 g
pehmeää voita
3 dl tomusokeria
1 pussi vaniljakastikejauhetta (esim. Ekströms)
1 dl
maitoa
250 g
maitorahkaa
1 sitruunan raastettu kuori
Voiteluun:
1 kananmuna
Valmista pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää
maidon joukkoon hiiva, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhoja pikkuhiljaa
koko ajan taikinaa vaivaten. Lisää lopuksi sulatettu voi ja jatka alustamista,
kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä taikina liinalla ja kohota
lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Valmista sitruuna-vaniljakreemi. Sekoita vaniljakastikejauho
ja maito keskenään. Anna turvota hetki. Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri
vaahdoksi. Lisää valmis vaniljakastike joukkoon. Sekoita rahka ja
sitruunankuoriraaste täytteeseen.
Kauli pullataikinasta suorakaiteenmallinen suuri levy ja
levitä päälle täyte. Taittele levy pituussuunnassa kolmeen kerrokseen ja
leikkaa taitellusta levystä n. 2 cm:n paloja (n. 35 kpl). Kierrä palat spiraaliksi
ja kiepauta solmuksi. Kohota pullia liinan alla puolituntia. Voitele pullat
kananmunalla. Paista n. 250-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Pullista voi
myös tehdä perinteisen korvapuustin mallisia kieppien sijaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti