keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Mansikkainen suklaamoussekakku




Meillä juhlistettiin isänpäivää mansikkaisen suklaamoussekakun kera. Resepti on peräisin Isyyspakkaus -blogista. Vähensin alkuperäisen reseptin suklaamoussen sokerin määrää, mutta riittävän makeaa tuli silti.

Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta

Suklaamousse:
200 g tummaa suklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl sokeria

Väliin:
n. 0,5 l pakastemansikoita

Kostutukseen:
n. 1 dl pakastemansikoista sulanutta mehua

Koristeeksi:
ananaskirsikoita ja suklaarouhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet vaahdon joukkoon kevyesti käännellen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia.

Valmista suklaamousse sulattamalla suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri sekaisin ja lisää sulatettu suklaa joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se tuorejuusto-suklaaseoksen joukkoon.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen tai kolmeen osaan. Kostuta pohjalevy mansikkamehulla ja levitä päälle suklaamoussea. Asettele mansikat suklaamoussen päälle. Nosta toinen kakkulevy täytteen päälle ja kostuta se. Levitä suklaamoussetäytettä ja asettele mansikat. Nosta viimeinen levy täytteen päälle ja kostuta levy. Kuorruta kakku jäljelle jääneellä suklaamoussella. Koristele esimerkiksi ananaskirsikoilla ja suklaarouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti