lauantai 23. marraskuuta 2013

Puolukkajuustokakku





Juustokakun resepti löytyi Leila Lindholmin Pala kakkua -ja paljon muuta kirjasta nimellä New Yorkin mustikkajuustokakku. Päätin muuttaa ohjeen hieman jouluisemmaksi vaihtamalla digestive keksit pipareiksi ja mustikat puolukoiksi. Hyvin ohje toimi näinkin ja hyvää oli!

Pohja:
300 g piparkakkuja
150 g voita

Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
1,5 dl puolukoita

Sulata voi ja murskaa piparkakut hienoksi muruksi. Sekoita sulatettu voi piparimurun joukkoon. Levitä seos leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista keksipohjaa 175 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Valmista täyte vatkaamalla ensin tuorejuusto ja maitorahka sekaisin. Lisää joukkoon sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Lisää seuraavaksi kananmunat yksitellen vatkaten joukkoon. Lisää sitten kuohukerma seoksen joukkoon. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Kaada sulatettu suklaa seoksen joukkoon samalla koko ajan vatkaten.

Kaada täyte jäähtyneen keksipohjan päälle. Ripottele pinnalle puolukat. Paista 200 asteisessa uunissa 30 minuuttia. Sammuta uuni ja paista kakkua vielä uunin jälkilämmössä 30 minuuttia. Peitä kakku foliolla, jos se alkaa paiston aikana tummua liikaa. Jäähdytä kakku omassa vuoassaan. Laita kakku jääkappiin vähintään pariksi tunniksi tai yön yli ennen vuoasta irrottamista ja tarjoamista. Irrota veitsen avulla vuoasta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti