sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Mysli




Itse tehty mysli on niin hyvää, että kaupan myslit jäävät jatkossa hyllyyn. Myslin valmistaminen on helppoa. Erilaisia hiutaleita, pähkinöitä, siemeniä, kuivattuja marjoja ja hedelmiä voi vaihdella oman maun mukaan.

3 dl kaurahiutaleita
3 dl ruishiutaleita
pussillinen pekaanipähkinöitä (70g)
2 dl mantelilastuja
2 dl kookoslastuja
2 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kookosöljyä
4 rkl hunajaa
kanelia
jauhettua kardemummaa
ripaus suolaa
rusinoita
kuivattuja mansikoita
kuivattuja omenalastuja

Sekoita kulhossa keskenään ruishiutaleet, kaurahiutaleet, pähkinät, auringonkukansiemenet, mantelilastut, kookoslastut, kaneli, kardemumma ja suola. Sulata kookosöljy kattilassa ja lisää hunaja joukkoon. Sekoita kookosöljy-hunajaseos kuivien aineiden joukkoon. Levitä seos pellille leivinpaperin päälle ja paahda 175 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kääntele seosta välillä. Paistamisen jälkeen anna myslin jäähtyä ja lisää rusinat, kuivatut mansikat ja omenalastut. Säilytä tiiviissä purkissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti