maanantai 24. helmikuuta 2014

Suklaiset banaani-pähkinämuffinssit





























Ohjeella valmistuu 12 pienempää tai 8 isompaa muffinssia. Ohje löytyi Pastanjauhantaa-blogista. Muutin ohjetta hieman vähentämällä sokerin määrää, korvaamalla osan jauhoista spelttijauhoilla ja käyttämällä hasselpähkinöiden tilalla pekaanipähkinöitä.

125 g voita
1 dl sokeri
1/2 dl siirappia
2 munaa
1/2 dl turkkilaista jogurttia
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
2 banaania
100 g tummaa suklaata
70 g pekaanipähkinöitä

Rouhi suklaa sekä pähkinät karkeaksi rouheeksi. Muussaa banaanit haarukalla. Paahda pähkinöitä kuumalla pannulla tai uunissa 200 asteessa 5-10 minuuttia.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, spelttijauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaneli. Lisää joukkoon suklaarouhe ja pähkinät. Vatkaa toisessa kulhossa pehmeä voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen. Sekoita seuraavaksi joukkoon jogurtti, kuivat aineet ja muussatut banaanit. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi, älä vatkaa.

Laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi. Jaa taikina vuokiin ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti