sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Siken maailman paras suklaakakku



Alkuperäinen resepti on Sikke Sumarin. Muokkasin alkuperäistä ohjetta hieman omaan makuun sopivammaksi korvaamalla osan vehnäjauhoista spelttijauhoilla ja vähentämällä sokerin määrää. Todella suklainen kakku, jonka pariksi käy hyvin esimerkiksi vaniljajäätelö tai kermavaahto. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.

2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 dl rouhittua tummaa suklaata
2 dl sulatettua voita
4 munaa
1 dl espressokahvia

Sekoita keskenään kuivat aineet eli vehnäjauhot, spelttijauhot, leivinjauhe, suola, kaakaojauhe, sokeri, fariinisokeri ja suklaarouhe. Lisää sitten joukkoon sulatettu voi, munat ja kahvi. Sekoita taikina tasaiseksi. Paista 180 asteessa 25-30 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä hieman pehmeäksi. Tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

1 kommentti:

  1. Ompas herkullisen näköinen kakku! Käy ihmeessä ilmoittamassa kakkusi Unelmakakku-kilpailuun, niin voit päästä Pariisiin herkuttelemaan :) http://www.raminkonditoria.fi/index.php/unelmakakku/

    VastaaPoista