tiistai 14. lokakuuta 2014

Porkkanakakku













Porkkanakakku on suussa sulavaa herkkua. Ohjeen löysin täältä. Korvasin osan vehnäjauhoista spelttijauhoilla ja pienensin sokerin määrää alkuperäisestä ohjeesta.

Pohja:
3 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
3 tl kanelia
4 dl porkkanaraastetta
150 g voita

Kuorrute:
100 g voita
200 g tuorejuustoa
3 dl tomusokeria

Sekoita keskenää kuivat aineet ja sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja voisulaa. Levitä taikina uunivuokaan leivinpaperille. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Jätä pohja jäähtymään. Valmista kuorrute vaahdottamalla voi ja tuorejuusto keskenään. Lisää lopuksi joukkoon tomusokeri. Levitä kuorrute jäähtyneelle pohjalle. Paloittele ja koristele esimerkiksi pekaanipähkinöillä tai mantelirouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti