maanantai 10. marraskuuta 2014

Rapeat sämpylät



Leivoin isänpäiväksi Sikke Sumarin reseptillä herkullisia sämpylöitä. Näissä on ihanan rapea kuori ja pehmeä sisus! Voisin jopa väittää, että tämä on yksi parhaista sämpyläresepteistä, jota olen koskaan kokeillut. Taikina vaatii yön yli kohotuksen, mutta muuten resepti on helppo ja lopputulos erinomainen. Täysjyväjauhoina voi käyttää mieleisiään jauhoja. Itse käytin spelttijauhoja.

7,5 dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl suolaa
1,5 dl ruisjauhoja
1,5 dl täysjyväjauhoja (spelttijauhoja)
n. 10 dl vehnäjauhoja

Sekoita hiiva ja suola kylmään veteen. Lisää ruisjauhot ja spelttijauhot lusikalla sekoittaen. Lisää vehnäjauhot pienissä erissä ja sekoita tasaiseksi. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Peitä taikina leivinpaperilla ja liinalla. Laita yöksi jääkaappiin kohoamaan.

Ota taikina aamulla jääkaapista. Nostele kahden lusikan avulla taikinasta kasoja pellille leivinpaperin päälle. Tee sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vehnäjauhoja. Paista 230 asteessa noin 30-35 minuuttia. Anna sämpylöiden jäähtyä, mutta älä peitä niitä, jotta rapeus säilyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti