tiistai 18. marraskuuta 2014

Mutakakku


Mutakakusta löytyy monia erilaisia versioita. Tässä yksi kokeilemistani. Tein kakusta hieman jouluisemman maustamalla sen piparkakkumausteella, jonka voi myös jättää halutessaan pois. Tämä herkku ja vaniljajäätelö sopivat yhteen täydellisesti. Resepti löytyi Kauhaa ja rakkautta -blogista. Valmistin kakun hieman eri tavalla kuin alkuperäisessä ohjeessa.

200 g tummaa suklaata
200g voita
3 dl sokeria
5 kananmunaa
1 rkl vehnäjauhoja
(1 tl piparkakkumaustetta)

Paloittele suklaa. Sulata voi ja lisää paloiteltu suklaa voin joukkoon sulamaan. Erottele keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihin. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon sulaneen voin ja tumman suklaan seos sekä jauhot ja piparkakkumauste. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita 1/3 valkuaisvaahdosta hyvin sekoittaen ja loput varovasti nostellen taikinaan. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hölskyväksi. Anna kakun jäähtyä ja tekeytyä jääkaapissa yön yli. Pinnan voi koristella tomusokerilla. Tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti