perjantai 28. marraskuuta 2014

Kermatortut



Kermatorttujen reseptin löysin Kotilieden tämän vuoden jouluaiheisesta leivontalehdestä. Lisäsin reseptiin vaniljasokerin antamaan hieman makeutta ja makua taikinaan. Aivan yhtä lehteviä näistä ei tullut kuin kaupan taikinasta, mutta maku oli oikein mainio. Näitä täytyy tehdä vielä toistamiseen tänä jouluna! Ohjeella valmistuu noin 24 kappaletta torttuja.

250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 dl kuohukermaa
2 tl konjakkia
2 tl vaniljasokeria

Täyte:
300 g luumusosetta

Voiteluun:
1 kananmuna

Nypi kylmä voi ja jauhot käsin muruiseksi seokseksi. Lisää joukkoon konjakki sekä vatkattu kerma, johon on lisätty vaniljasokeri. Sekoita taikina nopeasti ja anna levähtää jääkaapissa puoli tuntia.

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi ja taita kolmeen osaan. Toista tämä noin kolme kertaa. Anna taikinan taas levähtää jääkaapissa. Kauli taikina ja käännä taikina kolmeen osaan vielä muutaman kerran.

Kauli taikina levyksi ja leikkaa tortut. Täytä tortut ja voitele ne munalla. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti