keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Perinteiset piparkakut



Joulun pyhät meni jo, mutta tässä vielä kokeilemani piparien ohje seuraavaa joulua varten talteen. Alkuperäisestä ohjeesta poikkesin lisäämällä mausteisiin vielä pomeranssinkuoren. Resepti löytyi täältä. Nämä olivat hyviä!

1 1/2 dl siirappia
3 dl sokeria
2 tl kanelia
2 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
1 tl pomeranssinkuorta
250 g voita
10 dl vehnäjauhoja
1 kpl muna
1 tl ruokasoodaa
3 rkl vettä

Laita kattilaan siirappi, sokeri ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää voi mausteseoksen joukkoon. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi ja lisää muna sekä osa jauhoista. Sekoita sooda veteen ja lisää taikinaan. Lisää loput jauhot ja sekoita hyvin.

Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa yön yli.

Kauli taikina ohueksi levyksi ja paina muoteilla haluamasi mallisisa pipareita. Paista 200 asteessa 4-5 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti