tiistai 9. kesäkuuta 2015

Raparperi-mansikkapiirakka









Tällä reseptillä valmistuu pellillinen mehevää raparperi-mansikkapiirakkaa. Tätä piirakkaa tarjoiltiin myös tytön synttäreillä. Ohje on muunnelma Suklaapeikon keittiössä -blogin raparperipiirakan ohjeesta. Alkuperäisessä reseptissä täytteeseen tuli pelkkää raparperia, mutta minä käytin lisäksi pakastemansikoita. Lisäsin täytteeseen myös hieman perunajauhoja, jotta siitä ei tulisi liian vetistä. Jos haluaa valmistaa piirakan pelkästä raparperista, voi raparperia käyttää 1 kilon täytteeseen.

Taikina:
6-6,5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
250 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl sokeria
4 kananmunaa
 ripaus suolaa
1 dl maitoa

Täyte:
500 g raparperia
500 g mansikoita
¾ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2-3 rkl perunajauhoja

Murupäällyste:
1,5 dl jauhoja
100 g mantelijauhetta
1 dl sokeria
100 g huoneenlämpöistä voita

Aloita pohjan valmistaminen sekoittamalla jauhot ja leivinjauhe sekaisin kulhossa. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää joukkoon ripaus suolaa sekä munat yksitellen vatkaten. Sekoita maito vähitellen joukkoon, kunnes taikina on tasaista. Lisää kuivat aineet joukkoon siivilöiden. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja tasoita.

Aloita täytteen valmistaminen pilkkomalla ja kuorimalla raparperit. Lisää raparperipalojen joukkoon mansikat, sokeri, vaniljasokeri ja perunajauhot. Sekoita keskenään. Levitä täyte taikinapohjalle.

Valmista murutäyte sekoittamalla kaikki aineet pehmeän voin kanssa sekaisin. Nypi käsin murusiksi. Ripottele muruseos tasaisesti piirakan päälle. Paista 180 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ja paloittele. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti