sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Broileripiirakka ja tonnikala-rieskarullat



Tässä vielä muutama resepti tytön synttäreiden tarjottavista. Herkullisen broileripiirakan resepti on peräisin täältä. Lisäsin reseptiin vielä sinihomejuustoa. Pohjana käytin samaa pohjaa kuin aiemmin tekemässäni kylmäsavulohipiirakassa. Tonnikala-rieskarullien resepti on peräisin Hellapoliisilta.

Broileripiirakka

Pohja:
1 dl perunasosejauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
200 g pehmeää voita
4 dl vettä

Täyte:
800 g broilerin fileesuikaleita (marinoitu tai maustamattomia)
300 g aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa + tilkka maitoa
2 punasipulia
2 tlk ananaspaloja
200g juustoraastetta
100 g sinihomejuustoa
oreganoa

Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon pehmeä voi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota hetki. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Paista broilerinfileesuikaleet kypsiksi. Mausta mielesi mukaan, jos käytät maustamattomia suikaleita. Pilko punasipuli kuutioiksi. Sekoita tuorejuuston sekaan tilkka maitoa, niin saat siitä helpommin levittyvää. Levitä tuorejuusto esipaistetun pohjan päälle. Levitä pohjan päälle seuraavaksi broilerinfileesuikaleet, punasipuli ja ananaspalat. Ripottele päälle juustoraaste, sinihomejuusto ja oregano. Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia. Anna jäähtyä ja paloittele.

Tonnikala-rieskarullat

6-7 rullarieskaa
2 prk tonnikalaa paloina valutettuna
200 g creme fraichea
200 g levittyvää sulatejuustoa
1/2 punainen paprika pieneksi paloiteltuna
kevätsipulia tai ruohosipulia maun mukaan
(salaatinlehtiä)

Sekoita keskenään kaikki täytteen ainekset. Levitä täyte rieskoille ja rullaa tiiviiksi rulliksi. Halutessasi voit levittää täytteen päälle salaatinlehtiä ennen rullausta. Säilytä rullat jääkaapissa tuorekelmuun käärittynä. Paloittele juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti