sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Britakakku


Kokeilin britakakun leipomista ensimmäisen kerran tänä kesänä ja voiko kesäisempää kakkua olla! Nyt olen leiponut kakkua tällä ohjeella onnistuneesti jo pariin otteeseen. Kakku on ollut niin hyvää, että melkein harmittaa, kun en ole kokeillut aiemmin. :D Ensimmäisellä kerralla laitoin väliin vatkattua kermaa, jossa joukossa oli maustamatonta rahkaa, raparperihilloa ja mansikkaviipaleita. Nyt toisella kerralla kokeilin kerman joukkoon maustettua sitruunarahkaa sekä mansikoita. Molemmat täytevaihtoehdot olivat erittäin hyviä! Kakku valmistuu melko vähistä aineksista ja on helppo valmistaa. Tämän mainion reseptin löysin Ruokapankki -blogista.

Pohja:
200 g voita
1½ dl sokeria
5 kpl keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1½ dl maitoa

Marenki:
5 kpl valkuaista
2 dl erikoishienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl mantelilastuja

Täyte:
3 dl kuohukermaa
1 prk sitruunarahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 litra mansikoita

Lisäksi:
Rypsiöljyä

Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset joukkoon yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää joukkoon vuorotellen jauhoseos ja maito samalla taikinaa vatkaten. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele leivinpaperin pinta kevyesti rypsiöljyllä pohjan tarttumisen estämiseksi. Levitä taikina tasaisesti pellille leivinpaperin päälle.

Aloita marengin valmistus vatkaamalla valkuaiset vaahdoksi. Lisää joukkoon pikkuhiljaa sokeri ja vaniljasokeri. Valmis vaahto on kiiltävää ja kovaa. Vaahto pysyy kulhossa ylösalaisin käännettäessä. Levitä valmis valkuaisvaahto pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista pohjaa 20-30 minuuttia 175 asteisessa uunissa, kunnes marenki ja mantelilastut alkavat olla hieman ruskettuneita.

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon sitruunarahka, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. Viipaloi mansikat.

Ota valmis pohja uunista ja anna jäähtyä hyvin. Täytä kakku vasta juuri ennen tarjoilua. Leikkaa pohja kahteen tai kolmeen osaan riippuen siitä haluatko tehdä yksi vai kaksikerroksisen kakun. Irrota leikatun pohjan osat varovasti leivinpaperista. Laita yksi pohja alimmaiseksi ja täytä kerrosten välit kermarahkaseoksella ja mansikkaviipaleilla. Päällystä halutessasi vielä päällimmäinen kerros kermarahkalla ja koristele mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti