perjantai 18. joulukuuta 2015

Joulubrownie



Joulubrownien resepti on peräisin Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin Hyvää joulua -kirjasta. Ihana suklaan maku yhdistyy jouluisiin makuihin. Sokerin määrä on melko suuri tässä reseptissä. Itse käytin hieman alkuperäistä ohjetta vähemmän sokeria ja tuli mielestäni riittävän makeaa, mutta riippuu miten makeasta itse kukin pitää. Brownien kanssa sopii hyvin yhteen vaikka vaniljalla maustettu kermavaahto tai vaniljajäätelö.

300 g voita
6 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
1 dl kaakaojauhetta
4 munaa
100 g maitosuklaata paloina
100 g piparimuruja

Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon sokeri ja kuivat aineet puuhaarukalla sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä ja lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita taikinaan lopuksi suklaapalat ja piparinmurut. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista brownieta 180 asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. Anna valmiin brownien jäähtyä ja leikkaa sitten paloiksi. Koristele pinta tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti