maanantai 7. joulukuuta 2015

Sinihomejuusto-päärynäpiirakka


Tässä reseptissä maistuu suolaisen sinihomejuuston ja makean päärynän yhdistelmä pähkinöiden kera. Tämä yhdistelmä toimii erittäin hyvin. Täytteen resepti on peräisin Maku -lehden tämän syksyn Kaneli & Sokeri leivontanumerosta.

Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl sokeria
150 g voita
1 muna

Täyte:
1 muna
2 dl kuohukermaa
2 dl juustoraastetta
75 g sinihomejuustoa
1-2 päärynää
0,5 dl pekaanipähkinöitä

Valmista pohja. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää joukkoon pehmennyt voi. Lisää lopuksi muna joukkoon nopeasti sekoittaen. Levitä pohja vuokaan leivinpaperin päälle.

Sekoita kulhossa muna, kerma, juustoraaste ja sinihomejuusto. Pese päärynä ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kaada kerma-juustoseos pohjan päälle ja levitä päälle päärynäviipaleet. Ripottele pinnalle pekaanipähkinöitä. Paista piirakkaa 225 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoa jäähtyneenä esimerkiksi salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti