lauantai 28. marraskuuta 2015

Sipulipiirakka



Tämä piirakka on sipulinystävän unelma. Niin hyvää! Resepti on sovellus Valion Karamellisoidun sipulipiirakan -ohjeesta.

Pohja:
125g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
100 g smetanaa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria

Täyte:
6 pientä sipulia
200 g juustoraastetta (Emmental)
1 prk ranskankermaa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria

Anna voin pehmetä ja sekoita kaikki loput pohjan aineet pehmeän voin joukkoon. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle tasaisesti.

Leikkaa sipulit renkaiksi tai viipaleiksi. Laita leikatut sipulit paistinpannulle miedolle lämmölle hautumaan voin kanssa noin vartin ajaksi. Ripottele valmiiden pehmenneiden sipuleiden päälle hieman suolaa ja valkopippuria.

Sekoita ranskankerman joukkoon ripaus suolaa ja valkopippuria sekä juustoraaste. Levitä seos piirakkapohjan päälle. Viimeiseksi lisää haudutetut sipulit ranskankermaseoksen päälle ja laita uuniin. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti