keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Porkkana-piimäkakku



Tässä resepti kakkuun, johon vatkainta ei tarvita. Aineet vain sekoitetaan keskenään ja taikina on valmis uuniin laitettavaksi. Nämä yksinkertaiset reseptit ovat kivoja, kun niillä saa aikaan helposti hyvää vaikka yllätysvieraille. Porkkanaraaste antaa kakulle mehevyyttä ja lopputulos on mukavan mausteinen. Resepti löytyi Valion sivuilta. Aiemmin olen julkaissut blogissa jogurttikakun reseptin, joka on myös yhtä helppo valmistaa, eikä aineksia tarvitse vatkata.

1,5 dl  porkkanaraastetta
1 tl kanelia
1/2 tl neilikka
1/2 tl muskottipähkinää
2,5 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 dl Valio Oivariini juoksevaa
3 dl piimää

Koristelu:
vettä
sitruunamehua
tomusokeria
sokerihelmiä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Raasta porkkanat raasteeksi. Sekoita porkkanaraaste kuivien aineiden joukkoon. Lopuksi sekoita joukkoon juokseva Oivariini ja piimä. Sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja jauhota 1,5 l kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia. Koristele halutessasi vesi-sitruunamehu-tomusokeriseoksella ja sokerihelmillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti