tiistai 27. lokakuuta 2015

Omena-tuorejuustokakku


Tällä reseptillä valmistuu makoisa kakku omenista. Itse omenaraaste ei oikeastaan maistu kakussa, mutta antaa kakulle mehevyyttä ja kosteutta. Tuorejuustokuorrute kruunaa kakun. Vaatimaton ulkonäkö hämää. Kakku on todella hyvää ja helposti tulee otettua toinenkin pala ensimmäisen perään. Resepti on täältä nimellä Philadelphia-omenakakku. Lisäsin ohjeeseen vielä kardemummaa.

150 g voita
2 1/4 dl sokeria
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
3 munaa
3 dl omenaraastetta
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunamehua
1-2 rkl vaahterasiirappia.

Kuori omenat ja raasta ne raasteeksi. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon munat yksi kerrallaan vatkaten. Lisää vaahdon joukkoon omenaraaste. Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli ja kardemumma. Lisää sekoitetut kuivat aineet vaahdon joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja jauhota vuoka. Itse käytin halkaisijaltaan 23 cm irtopohjavuokaa. Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi. Paista 175 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

Valmista kuorrute. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu ja vaahterasiirappi. Kumoa jäähtynyt kakku ja levitä tuorejuustokuorrute kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti