sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Kinkku-juustosarvet



Näihin pehmeisiin kinkku-juustosarviin löysin reseptin Kotikokki -sivuilta. Sarvista tuli ihanan pehmoisia ja maukkaita. Taikina on nopea valmistaa ja helposti muotoiltavaa kohotettuna. Parhaimmillaan sarvet ovat mielestäni vastapaistettuina tai lämmitettyinä.

Taikina:
6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
100 g voita
2 dl maitoa
25 g hiivaa

Täyte:
juustoraastetta
kinkkua

Voiteluun:
kananmuna

Koristeeksi:
seesaminsiemeniä

Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja nypi joukkoon pehmeä voi. Sekoita tasaiseksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva joukkoon. Kaada maitoseos kuivien aineiden sekaan ja vaivaa tasaiseksi. Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja muotoile osista pallot. Kauli pallot ympyröiksi ja jaa ympyrät veitsellä kahdeksaan osaan. Ripottele jokaisen kolmion leveään päähän kinkkua ja juustoraastetta. Rullaa kolmiot täytteineen leveästä päästä alkaen sarviksi. Kohota valmiit sarvet vielä pellillä ennen paistamista. Voitele munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti