tiistai 13. lokakuuta 2015

Puolukkapullat


Syksyn makea pullaresepti on peräisin Olga Temosen Olgan pullakirjasta. Puolukkapulla oli kirjassa tehty bostonkakun muotoon. Pullataikinan ohje on samaisesta kirjasta juhlapullataikinan nimellä. Kivaa vaihtelua perinteisiin korvapuusteihin. Täyte maistuu ihanan makeankirpeälle. Kirjasta löytyy monia muitakin kivan kuuloisia pullareseptejä, jotka varmasti päätyvät kokeiluuni jossain vaiheessa.

Taikina:
3 dl vettä
2 dl kuohukermaa
50 g hiivaa
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 keltuaista
200 g pehmeää voita
17-18 dl vehnäjauhoja

Täyte:
150 g voita
200 g tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
3dl puolukoita

Valmista pullataikina. Lämmitä vesi ja kermaseos kädenlämpöiseksi. Lisää seoksen joukkoon hiiva, suola, sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma. Sekoita joukkoon keltuaiset. Lisää jauhoja pikkuhiljaa koko ajan taikinaa vaivaten. Lisää lopuksi pehmeä voi ja jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä taikina liinalla ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Valmista täyte. Sekoita tomusokeri pehmeän voin sekaan ja sekoita tasaiseksi. Kaulitse taikinasta suuri levy. Levitä voi-tomusokeri seos levylle ja ripottele puolukat päälle. Kääri rullalle ja leikkaa paloiksi. Asettele palat muffinssivuokiin. Anna valmiiden pullien kohota hetki. Voitele kohotuksen jälkeen kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti