tiistai 6. lokakuuta 2015

Mangokuppikakut



Mangokuppikakkujen ohjeen löysin Sanna Kiiskin ja Lee Ehnqvistin Ihanat kuppikakut -kirjasta. Lisäsin reseptiin vielä ohjeesta poiketen valkosuklaahippuja, jotka mielestäni sopivat hyvin mangon kaveriksi. Nämä ovat tosi makeita! Ohjeella valmistuu noin 12 kappaletta kuppikakkuja. Kuorrutteessa vaniljatuorejuuston tilalla voi hyvin käyttää myös mango- tai appelsiinituorejuustoa.

Taikina:
125 g voita
1 dl raakaruokosokeria
2 rkl hunajaa
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl vaniljajogurttia
2 dl säilykemangoa kuutioina
(n. 1 dl Pirkka valkosuklaahippuja)

Kuorrutus:
30 g pehmeää voita
100 g vaniljatuorejuustoa
2 rkl hunajaa
4-5 dl tomusokeria

Koristeluun:
strösseleitä

Vaahdota pehmeä voi, raakaruokosokeri ja hunaja vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele joukkoon. Lisää lopuksi joukkoon keskenään sekoitetut jogurtti ja mangokuutiot, sekä valkosuklaahiput. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Valmista kuorrute vaahdottamalla pehmeä voi, vaniljatuorejuusto ja hunaja. Lisää tomusokeria kunnes kuorrute on riittävän paksua ja vaahdota muutama minuutti. Kuorruta muffinssit jäähtyneinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti