torstai 1. lokakuuta 2015

Mustikka-valkosuklaajuustokakku (gluteeniton)



Ristiäisissä tarjottiin myös gluteenitonta mustikka-valkosuklaajuustokakkua. Täytteen resepti löytyi Taikinainen -blogista. Gluteenittoman kakusta sain käyttämällä pohjassa gluteenittomia piparkakkuja sekä täytteessä Fazerin valkoista leivontasuklaata. Kakku pysyi hyvin kasassa, mutta oli melko pehmeää leikatessa. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen jatkossa kakkua tehdessä lisäisinkin täytteeseen yksi tai kaksi liivatelehteä täytteen jämäköittämiseksi.

Pohja:
150 g gluteenittomia piparkakkuja (Semper)
50 g sulatettua voita

Täyte:
400 g valkosuklaata (Fazer valkoinen leivontasuklaa)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g mascarponejuustoa
2,5 dl kermaa
1-2 liivatelehteä
0,5 dl sitruunamehua
n. 1,5 dl mustikoita

Koristeluun:
pensasmustikoita / mustikoita
kermaa

Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita sulatettu voi ja murskatut keksit keskenään. Levitä massa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita keskenään tuorejuusto, mascarpone ja vatkaamaton kerma. Sekoita seos vatkaimella tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt sulatettu valkosuklaa ja sekoita. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita liivateseos täytteen joukkoon. Kääntele lopuksi joukkoon mustikat varovasti käännellen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita.

Anna kakun jähmettyä yön yli jääkaapissa. Koristele valmis kakku pensasmustikoilla ja kermalla. Kakkua tehdessä oli saatavilla vielä tuoreita mustikoita, mutta pakastemustikat voivat herkästi värjätä täytteen siniseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti