maanantai 12. maaliskuuta 2018

Banaanikuppikakut kinuskivoikreeillä



Herkullisia banaanikuppikakkuja tarjottiin pyöreitä vuosia täyttäneen äitini syntymäpäivillä viikonloppuna. Tein näitä sekä tavallisina verisioina että gluteenittomina. Gluteenittomissa kuppikakuissa vaihdoin vain vehnäjauhojen tilalle gluteenittoman jauhoseoksen. Näistä tuli oikein meheviä ja kinuskinen kuorrute kruunaa ne. Jos haluaa kevyemmän version voi kuorrutteen tehdä esimerkiksi vaniljatuorejuustosta ja tomusokerista. Ohjeen löysin Annin Uunissa blogista.

250 g voita
5 dl sokeria
3 munaa
1 tl vaniljasokeria
3,5 dl piimää
1,5 tl soodaa
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
7 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
4,5 dl banaanisosetta (n. 4 banaania)

Kreemi:
250 g voita
5 dl tomusokeria
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
3 rkl kinuskia

Koristeluun:
nonparelleja


Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voi-sokerivaahtoon puolet kuivista aineista. Lisää sen jälkeen joukkoon piimä ja loput kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi ja lisää lopuksi banaanisose ja sekoita vielä hetki.

Jaa taikina paperisiin muffinssivuokiin muffinssipellille. Täytä 2/3 osaa jokaiseen paperiseen muffinssivuokaan taikinaa. Paista muffinsseja 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna valmiiden muffinssien jäähtyä. Paista gluteenittomia kuppikakkuja hieman pidempään kunnes niiden pinta hieman ruskistuu.

Valmista kuorrute. Vatkaa pehmeä voi kuohkeaksi. Lisää tomusokeri joukkoon muutamassa erässä ja vatkaa tasaiseksi. Lisää vaniljasokeri ja osa kinuskista. Vatkaa tasaiseksi ja lisää loppu kinuski. Vatkaa kunnes kreemi kuohkeaa. Pursota kreemi jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristele nonparelleilla.

2 kommenttia:

  1. Ooooh mikä yhdistelmä! Tosi herkullisen näköisiä ja ihan varmasti huippuhyviä! ♥

    VastaaPoista