tiistai 6. maaliskuuta 2018

Siemennäkkäri



Olen löytänyt siemennäkkärin vasta joku aika sitten. Innostuin kokeilemaan näkkärin tekemistä itse, kun söin eräässä kahvilassa hyvää itse leivottua siemennäkkäriä. Tämän ihanan siemennäkkärin alkuperäinen resepti on peräisin täältä. Erittäin helppo tehdä ja niin hyvää. Tähän jää koukkuun! Hieman voita päälle ja herkuttelemaan. Siemennäkkäri sopii hyvin myös gluteenittomaan ruokavalioon.

2 dl maissijauhoja
3/4 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl kurpitsansiemeniä
2,5 dl kiehuvaa vettä
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa

Sekoita keskenään maissijauhot, siemenet ja suola. Lisää joukkoon öljy sekä kiehuva vesi ja sekoita. Levitä taikina tasaisesti ohueksi kerroksesi uunipellille leivinpaperin päälle. Lämmin taikina on helpompi levittää esimerkiksi muovinen kertakäyttöhansikas kädessä. Paista 150 asteisessa uunissa noin tunti. Anna valmiin siemennäkkärin jäähtyä ja murra palasiksi.

2 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta, siemennäkkäri on kyllä hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On kyllä tosi hyvää. Olen tehnyt tätä viime aikoina niin paljon, että saa nähdä koska kyllästyy jo. :D

      Poista