torstai 16. elokuuta 2018

Puolukka-kinuski täytekakku



Tässä kuvia kakuista, joita leivoin äitini syntymäpäiville tänä keväänä. Pienemmässä kakussa täytteenä puolukka-kinuskitäyte, johon ohje alapuolella. Isompi kakku on tehty blogista löytyvällä mansikka-lime -täytekakun ohjeella. Kuorrutteena molemmissa marenkivoikreemi, josta osa on värjätty vaaleanpunaisella elintarvikevärillä. Koristeena on oikeita kukkia.

Pohja:
3 kananmunaa
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoa
1tl leivinjauhetta

Kinuskitäyte:
3/4 dl kuohukermaa
0,5 dl fariinisokeria
1 dl kuohukermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Puolukkatäyte:
1 dl kuohukermaa
50 g vaniljatuorejuustoa
100 g puolukoita
1/4 dl sokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Kostutukseen:
maitoa
vaniljasokeria

Marenkivoikreemi:
50 g valkuaista
100 g sokeria
150 g voita
vaaleanpunaista elintarvikeväriä


Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon. Laita irtopohjavuoan (17 cm) pohjalle leivinpaperi ja vuoraa myös sivut leivinpaperilla, jolloin valmis kakku irtoaa helposti. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 30-35 minuuttia uunista riippuen. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.

Valmista marenkivoikreemi. Laita valkuaiset teräskulhoon. Lisää joukkoon sokeri. Laita kulho vesihauteen päälle, esimerkiksi kattilan päälle, jossa on pohjalla vettä. Vesi ei saa koskettaa astiaa, jossa valkuaiset ovat. Veden alkaessa kiehua pienennä lämpöä. Aloita seoksen vatkaaminen. Vatkaa valkuaisia noin 10 minuutin ajan, kunnes vaahto on kiiltävää ja tanakkaa. Nosta tämän jälkeen kulho kylmään vesihauteeseen ja jatka vatkaamista kunnes marenki on jäähtynyt.

Lisää jäähtyneeseen marenkiin pehmennyt voi palanen kerrallaan ja jatka vatkaamista. Kreemi voi jossain vaiheessa näyttää kokkareiselta, mutta se kuuluu asiaan. Vatkaa kunnes kreemi on pehmeää ja tasaista. Ota pieni osa kreemistä toiseen kulhoon ja värjää vaaleanpunaisella elintarvikevärillä. Täytä ja kostuta kakku, levitä marenkivoikreemi kakun päälle ja koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti