lauantai 11. elokuuta 2018

Suklainen jauhoton mutakakku




Pitkästä aikaa ehdin tänne blogiin myös jotain kesän leipomisia lisätä. Tätä suklaista ja makeaa mutakakkua olen leiponut jo pariin otteeseen tänä kesänä. Jo pieni pala vie makeannälän. Kakkuun ei tule jauhoja lainkaan, joten se sopii hyvin myös gluteenittomaan ruokavalioon. Alkuperäinen resepti on Dr.Sugar -blogista.

300 g tummaa suklaata (tai tummaa- ja maitosuklaata)
7 keltuaista
7 valkuaista
115 g voita
2,5 dl sokeria
ripaus suolaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää voi joukkoon sulamaan. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vaahdota keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota valkuaiset eri kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon suola. Sekoita suklaa-voiseos keltuais-sokerivaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Paista uunin keskitasolla 45-60 minuuttia. Kakku saa jäädä pehmeäksi sisältä. Tarjoa hieman jäätyneenä. Koristele kakku esimerkiksi kaakaojauheella ja marjoilla. Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti