sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Hyydytetty kinkkuvoileipäkakku





Hyydytetty voileipäkakku on yksinkertaisempi valmistaa perinteiseen voileipäkakkuun verrattuna, mutta maku on mielestäni yhtä hyvä. Sovelsin Piian keittiöstä löytynyttä reseptiä hieman oman maun mukaan.

Pohja:
5 palaa Real ruisleipää
50 g voita
0,5 dl maitoa

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk kermaviiliä
2 dl kuohukermaa
2 maustekurkkua
1 paprika
200 g kinkkua
nippu ruohosipulia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1-2 rkl sinappia
2-3 rkl sweet chili kastiketta
6 liivatelehteä
sitruunamehua

Hienonna leipäviipaleet hienoksi muruksi. Sekoita leipämurujen joukkoon sulatettu voi ja maito. Vuoraa 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja levitä leipämuruseos pohjalle.

Paloittele maustekurkut, paprika ja kinkku pieniksi kuutioiksi. Leikkaa ruohosipuli. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon tuorejuusto ja kermaviili. Lisää joukkoon paloitellut maustekurkut, paprika, kinkku ja ruohosipuli. Sekoita joukkoon suola, pippuri, sinappi ja sweet chili kastike.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä pois ja sulata liivatteet sitruunamehuun. Kun liivatteet ovat sulaneet kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa. Koristele oman maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti