torstai 24. huhtikuuta 2014

Persikka-passion kääretorttu



Kääretorttua pääsiäisen mauissa. Täytteeseen laitoin kerman lisäksi mascarponea, persikkaa, passionia ja hieman vaniljasokeria.

Torttupohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Täyte:
2 dl kuohukermaa
250 g mascarponejuustoa
1 tlk säilykepersikoita (410 g)
2 passionhedelmää
ripaus vaniljasokeria

Torttupohjan päälle:
1-2 prk vauvan persikkasosetta

Aloita täytteen valmistaminen kuutioimalla persikat ja irrottamalla passionhedelmien sisus kuoresta. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita valmiin kermavaahdon joukkoon mascarponejuusto. Sekoita vielä joukkoon persikkakuutiot ja passionhedelmien sisus. Makeuta ripauksella vaniljasokeria.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sihtaa kuivat aineet siivilän läpi munasokerivaahdon joukkoon. Sekoita varovasti käännellen lastalla. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa vielä lämmin torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota paistoleivinpaperi torttupohjasta.

Leivitä torttupohjan päälle ensin persikkasose. Sen jälkeen levitä päälle kerma-mascarponetäyte ja kääri leivinpaperin avulla rullalle. Anna vetäytyä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti