tiistai 10. maaliskuuta 2015

Baileys-juustokakku


Leivoimme ystävän kanssa Baileys-juustokakkua ja kakku onnistui yli odotusten. Kakku oli todella hyvää ja suklaakiille täydensi makua. Resepti löytyi Kinuskikissalta. Muokattiin alkuperäistä reseptiä kiilteen osalta niin, että osa maidosta korvattiin kahvilla ja se sopikin hyvin makuun. Likööriksi kakkuun sopii Baileys tai joku muu vastaava kaakaolikööri. Me käytimme Baileys ja Mozart kaakaolikööreitä. Jos kakkuun haluaa vahvemman liköörin maun, voi osan likööristä sekoittaa kakkuun sellaisenaan ilman kiehauttamista. Kiehauttamalla liköörin saa kakusta alkoholittoman version.

Pohja:
200 g dominokeksejä
50 g voita

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 1/4 dl tomusokeria
500 g mascarponejuustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä

Kiille:
3 liivatelehteä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
3/4 dl sokeria
2 dl maitoa
1 dl vahvaa kahvia

Koristeluun:
mansikoita
macaron leivoksia

Aloita valmistamalla pohja. Sulata voi ja murskaa dominokeksit esimerkiksi kaulimella tai tehosekoittimessa. Sekoita sulatettu voi ja murskatut dominokeksit keskenään. Levitä massa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita vaahdon joukkoon mascarponejuusto ja tomusokeri. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita ne kerma-mascarponevaahdon joukkoon. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta likööri kattilassa ja sulata joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Valuta likööri-liivateseos ohuena nauhana täytevaahdon joukkoon samalla koko ajan vatkaten. Kaada täyte keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Laita kakku jähmettymään jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.

Valmista kiille. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta kattilassa maito, kahvi, kaakaojauhe ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Sulata pehmenneet liivatteet joukkoon. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ja kaada se hyytyneen täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa vielä 2-3 tuntia. Irroita hyytynyt kakku vuoasta ja koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti