sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Porkkana-appelsiinimuffinssit


Nämä porkkana-appelsiinimuffinssit olivat tosi meheviä ja appelsiinituorejuusto antoi taikinaan kivaa makua ja raikkautta. Tuorejuustokuorrute kruunaa kokonaisuuden. Suosittelen kokeilemaan! Reseptin löysin Valion -sivuilta. Alkuperäisestä reseptistä vaihdoin sokerin fariinisokeriin ja lisäsin taikinaan kanelia, kardemummaa ja mantelirouhetta makua ja mehevyyttä tuomaan. Ohjeella valmistuu 14-16 muffinssia.

3 munaa
2 dl fariinisokeria
100 g appelsiinituorejuustoa
50 g sulatettua voita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl kanelia
1/2 tl jauhettua kardemummaa
1/2 tl mantelirouhetta
2 dl porkkanaraastetta

Kuorrutus:
100 g appelsiinituorejuustoa
25 g voita
1 tl vaniljasokeria
(1/2-1 dl tomusokeria)

Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään tuorejuusto ja voisula. Sekoita kuivat aineet keskenään.

Sekoita porkkanaraaste muna-fariinisokerivaahdon joukkoon. Sen jälkeen sekoita voi-tuorejuustoseos sekä kuivat aineet vuorotellen taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä/pursota kuorrute jäähtyneille muffinsseille. Kuorrutetta kannattaa tehdä kaksin- tai kolminkertaisena, jos haluaa kuorrutteen riittävän pursottamiseen kaikille muffinsseille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti