maanantai 16. maaliskuuta 2015

Puolukkapuuro



Tällä ohjeella syntyy samettinen puolukkapuuro. Mausta makusi mukaan sokerilla ja tarjoa puuro esimerkiksi maidon tai kerman kanssa.

1 litra vettä
3 dl puolukoita
1,5 dl mannasuurimoita
sokeria

Laita puolukat kattilaan ja keitä niitä vedessä noin 5-10 minuuttia. Sekoita tämän jälkeen joukkoon mannasuurimot ja sokeri. Keitä puuroa vielä noin 5 minuuttia. Anna puuron jäähtyä kylmäksi, jonka jälkeen vatkaa se kuohkeaksi.

Jos haluat säilyttää marjojen vitamiinit voit keittää mannapuuron pelkkään veteen sokerin kanssa. Soseuta puolukat erikseen ja lisää ne joukkoon ennen puuron vatkaamista. Maku voi olla hieman kirpeämpi, kuin keitetyistä puolukoista tehdyssä puurossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti