tiistai 29. maaliskuuta 2016

Mango-valkosuklaa kääretorttu


Tänä pääsiäisenä leivoin keväisen mango-valkosuklaakääretortun. Torttu oli oikein makoisaa. Mango ja valkosuklaa sopivat hyvin yhteen. Helppo ja nopea resepti, joka valmistuu vaikka yllätysvieraille.

Taikina:
4 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:
4 dl kuohukermaa
100 g valkosuklaata
2 prk mangososetta
mangokuutioita (säilyke/tuore)

Koristeeksi:
suklaamunia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet joukkoon siivilän läpi. Sekoita varovasti. Peitä pelti leivinpaperilla ja levitä taikina tasaisesti siihen. Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa valmis torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota toinen paperi.

Valmista täyte. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita sulatettu valkosuklaa joukkoon. Levitä mangosose paistetun torttupohjan päälle. Seuraavaksi levitä valkosuklaakermavaahto ja ripottele mangokuutiot vaahdon päälle. Kääri tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla. Laita jähmettymään kylmään saumapuoli alaspäin. Koristele valmis torttu kermavaahdolla ja suklaamunilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti