keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Toscakakku



Toscakakku on perinteinen kahvipöydän tarjottava. Vanha klassikko toimii edelleen. Jos kakkuun haluaa ripauksen sitruunaa tai appelsiinia, niin niitä voi lisätä raastamalla kuorta taikinan sekaan. Ohje on hieman muokattu versio Safkaa skideille -kirjan toscakakusta.

2 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
75 g sulatettua voita

Kuorrutus:
100 g voita
1 dl sokeria
100 g mantelilastuja
1,5 rkl vehnäjauhoja
1 rkl kermaa
ripaus vaniljajauhetta
(2 tl sitruunan- tai appelsiininkuoriraastetta)

Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi kuivat aineet munavaahdon joukkoon. Sekoita joukkoon maito sekä sulatettu jäähtynyt voi. Voitele iso pyöreä vuoka ja levitä taikina vuokaan. Paista 200 asteessa 10 minuuttia.

Valmista kuorrutus. Laita kattilaan voi, sokeri ja mantelilastut. Keitä seosta noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja kerma. Sekoita hetki ja kaada kuorrute esipaistetun pohjan päälle. Paista uunissa vielä 5 minuuttia. Nauti jäähtyneenä esimerkiksi jäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti