keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Suolainen pannukakku


Tämän mainion suolaisen pannukakun ohjeen löysin Mustikkasuu -blogista. Jauhelihaa käytin hieman vähemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa, mutta 400 grammaa täytteeseen oli mielestäni aivan riittävästi. Suolakurkut ja smetana tuovat kivaa makua pannariin. Tämä pannukakku on tosi ruokaisaa, joten esimerkiksi salaatin kanssa tarjottuna se käy kokonaisesta ateriasta. Parhaimmillaan pannari on heti tuoreeltaan tai lämpimänä tarjottuna. Tätä meillä tehdään varmasti toistamiseenkin.

Täyte:
400g jauhelihaa
2 rkl tomaattipyrettä
1 sipuli
1 paprika
2 suolakurkkua
1 prk smetanaa

Taikina:
6 dl maitoa
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
valkopippuria
paprikamaustetta
oreganoa

Pilko sipuli ja paista jauhelihan kanssa pannulla. Mausta mieleiseksi. Paloittele paprika ja suolakurkut. Levitä palaset tasaisesti leivinpaperille uunipellin päälle. Levitä myös paistettu jauheliha-sipuliseos pellille. Lisää smetana nokareina sinne tänne täytteiden päälle.

Sekoita taikinan ainekset ja kaada taikina pellille täytteiden päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti