keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Miniporkkanamuffinssit


Nämä maistuvat porkkanamuffinssit valmistuvat nopeasti. Kannusta kaatamalla taikina on helppo annostella vuokiin. Tällä reseptillä valmistuu noin 20 kappaletta minimuffinsseja. Reseptin löysin Leivo mun kaa -blogista. Muffinssit voi tehdä myös normaalikokoisissa vuoissa, jolloin paistoaika pitenee hieman.

Taikina:
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 rkl siirappia
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl kanelia
1 tl inkivääriä
0,5 tl suolaa
1,5 dl oliiviöljyä
4-5 dl porkkanaraastetta

Kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Koristelu:
sokerihelmiä

Kuori ja raasta porkkanat valmiiksi. Sekoita munat ja sokeri keskenään. Sähkövatkainta ei tarvita vaan reipas haarukalla sekoittaminen riittää. Lisää siirappi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Lopuksi lisää oliiviöljy ja porkkanaraaste. Sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina kannuun, josta sitä on helppo kaatamalla annostella minimuffinssivuokiin. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Normaalikokoisissa muffinssivuoissa muffinssit paistuvat noin 30 minuuttia.

Valmista kuorrute. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Pursota kuorrute jäähtyneille muffinsseille. Koristele sokerihelmillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti