perjantai 8. heinäkuuta 2016

Raparperimuffinssit kaneli-mascarponevaahdolla



Valion -sivuilta löytyi helppo raparperimuffinssien ohje. Ohjeella valmistuu noin 12 kappaletta muffinsseja. Muokkasin ohjetta hieman ja vaihdoin sokerin fariinisokeriin ja rasvan oliiviöljyyn. Kuorrutteeksi kehittelin kaneli-mascarponevaahdon, joka täydensikin hyvin raparperin makua. Jokin vaniljainen kuorrute voisi sopia myös hyvin kaveriksi muffinsseille.

2 dl raparperinpaloja
2 munaa
1,5 dl fariinisokeria
150 g ranskankermaa
0,5 dl oliiviöljyä
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Kuorrute:
2 dl kermaa
100 g mascarponejuustoa
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl kanelia

Kiehauta raparperinpaloja hetki tilkassa vettä. Valuta vesi pois ja anna jäähtyä. Sekoita keskenään munat, fariinisokeri, ranskankerma ja oliiviöljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi raparperinpalat.

Annostele taikina muffinssivuokiin. Paista 225 asteessa noin 14 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä ja valmista kuorrute. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone, vaniljasokeri ja kaneli. Pursota täyte muffinssien päälle. Koristele raparperiviipaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti