perjantai 15. heinäkuuta 2016

Pavlova




Juhannuksen kahvipöydässä meillä tarjottiin pavlovaa. Kakku on helppo valmistaa vaikka mökkiolosuhteissa. Pohjan voi paistaa jo etukäteen valmiiksi ja se säilyy ainakin viikon kuivassa paikassa säilytettynä. Ohjeen löysin K-ruoka -sivuilta.

Marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl maissi- tai perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl etikkaa

Päälle:
2 dl kermaa
125 g mascarponejuustoa
ripaus sokeria
mansikoita
pensasmustikoita

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita maissi-/perunajauhot sokerin joukkoon. Lisää seos vähän kerrallaan valkuaisvaahdon joukkoon samalla vatkaten. Lisää lopuksi vielä etikka.

Piirrä leivinpaperille ympyrä, joka on halkaisijaltaan noin 25 cm. Levitä marenki ympyrän sisälle tasaisesti. Paista marenkiympyrää 125 asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Anna kakun jäähtyä hyvin. Kokoa kakku juuri ennen tarjoilua.Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone ja sokeri. Ripottele pinnalle mansikoita ja pensasmustikoita. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti