tiistai 23. elokuuta 2016

Mustikkakukko

Marttojen sivuilta löysin ohjeen tähän helppoon mustikkaiseen herkkuun. Kukon voi valmistaa joko isoon astiaan tai pieniin annosvuokiin esimerkiksi kahvikuppeihin. Hyvää tulee sekä tuoreista että pakastetuista marjoista.

Kuori:
200 g voita
1 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 litra mustikoita
0,5-1 dl sokeria tai hillosokeria
0,5 dl perunajauhoja

Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon sokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää rasva-sokeriseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Voitele uunivuoka tai pienet annosvuoat. Paine 3/4 osaa taikinasta vuoan reunoille ja pohjalle. Sekoita sokeri ja perunajauhot mustikoiden joukkoon ja kaada vuokaan pohjan päälle. Muotoile lopusta taikinasta kukolle kansi. Paista isoa kukkoa 200 asteessa noin tunti ja pieniä kukkoja noin puoli tuntia. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti