tiistai 30. elokuuta 2016

Suklainen tuoremarjapiiras


Tuoremarjapiiraan resepti on odottanut kesästä lähtien julkaisua. Nyt sain vihdoin julkaistua sen tänne. Tuoremarjapiiras on helppo ja  melko nopeasti valmistuva tarjottava. Pinnalle käyvät mitkä tahansa marjat koristeeksi. Fariinisokeri antaa täytteelle hieman kinuskisen maun, joka sopii hyvin yhteen marjojen ja suklaisen pohjan kanssa. Pohjan resepti on peräisin Leivo mun kaa -blogista.

Pohja:
75 g voita
0,5 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl jugurttia

Fariinisokerivaahto:
2 dl kuohukermaa
150 g ranskankermaa
1 dl fariinisokeria

Koristelu:
mansikoita
vadelmia
mintunlehtiä

Sulata voi  pehmeäksi. Lisää voin joukkoon sokeri ja fariinisokeri. Sekoita voimakkaasti. Lisää joukkoon muna ja sekoita tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet voi-sokeri-munaseokseen vuorotellen jugurtin kanssa. Sekoita lopuksi hyvin.

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (24 cm). Kaada taikina irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle. Paista pohjaa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon ranskankerma. Lisää fariinisokeri joukkoon ja vatkaa tasaiseksi kunnes fariinisokeri on liuennut. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle mansikoita, vadelmia ja mintunlehtiä. Tarjoa heti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti