tiistai 6. syyskuuta 2016

Kostea mutakakku


Ihanan mutakakun resepti on peräisin Maku-lehden sivuilta. Niin hyvää ja suklaista! Kannattaa vartioida uunia paiston aikana, jotta kakku ei pääse paistumaan liikaa. Kakku saakin olla pehmeää tai lähes valuvaa sisältä. Jäätelö tai kermavaahto kruunaa herkun! Aiemmin olen tehnyt mutakakkua eräällä toisella reseptillä, joka löytyy blogistani täältä.

200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Koristeluun:
vadelmia
punaherukoita
jugurtti-cashewpähkinöitä
tomusokeria

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (26 cm). Sulata voi. Sekoita suklaa joukkoon ja anna sulaa. Anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos munasokerivaahtoon. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi ja kaada vuokaan.

Paista kakkua 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä kostean pehmeäksi. Tarkkaile kakkua paiston aikana, että se ei kypsy läpikypsäksi. Anna kakun jäähtyä hetki. Koristele kakku ja siivilöi pinnalle tomusokeria. Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti