lauantai 3. syyskuuta 2016

Mehevä omenapiirakka



Omenapiirakka ja syksy kuuluvat yhteen. Meidän tämän syksyn ensimmäinen omenapiirakka valmistui tällä reseptillä helposti. Vatkainta ei tarvita, kun ainekset vain sekoitetaan keskenään. Lopputuloksena on ihanan mehevä ja herkullinen omenaherkku. Kaksinkertaistamalla ohjeen saa piirakkaa kokonaisen pellillisen. Minä tein piirakan tällä kertaa pienemmässä vuoassa. Vaniljakastike tai vaniljajäätelö kruunaa herkun!

Pohja:
2,5 dl piimää
100 g sulatettua voita
1,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
3-4 omenaa
fariinisokeria
kanelia

Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa viipaleiksi. Sekoita piimä, öljy ja sokeri keskenään. Sekoita kuivat aineet ja lisää siivilän läpi joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Asettele omenaviipaleet taikinan päälle. Ripottele omenien pinnalle kanelia ja fariinisokeria. Paista 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti