tiistai 27. syyskuuta 2016

Mustikka-valkosuklaa brita




Ihana makea britakakku! Kesäkakku, joka mielestäni sopii kaikkiin vuodenaikoihin täytteitä vaihtelemalla. Aiemmin olen tehnyt britakakkua mansikkatäytteellä ja siihen resepti löytyy blogista täältä. Tällä kertaa välissä oli kermaa, mascarponejuustoa, mustikoita ja valkosuklaanappeja. Koristelin kakun pensasmustikoilla, karhunvadelmilla, valkosuklaanappeilla ja muutamalla krysanteemin kukkasella.

Pohja:
200 g voita
1½ dl sokeria
5 kpl keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1½ dl maitoa

Marenki:
5 kpl valkuaista
2 dl erikoishienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl mantelilastuja

Täyte:
3 dl kuohukermaa
125 g mascarponea
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3-4 dl mustikoita (tuoreita tai pakaste)
1- 2 dl valkosuklaanappeja

Lisäksi:
Rypsiöljyä

Koristeluun:
pensasmustikoita
karhunvatukoita
valkosuklaanappeja

Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset joukkoon yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää joukkoon vuorotellen jauhoseos ja maito samalla taikinaa vatkaten. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele leivinpaperin pinta kevyesti rypsiöljyllä pohjan tarttumisen estämiseksi. Levitä taikina tasaisesti pellille leivinpaperin päälle.

Aloita marengin valmistus vatkaamalla valkuaiset vaahdoksi. Lisää joukkoon pikkuhiljaa sokeri ja vaniljasokeri. Valmis vaahto on kiiltävää ja kovaa. Vaahto pysyy kulhossa ylösalaisin käännettäessä. Levitä valmis valkuaisvaahto pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista pohjaa 20-30 minuuttia 175 asteisessa uunissa, kunnes marenki ja mantelilastut alkavat olla hieman ruskettuneita.

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarpone, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. Ota valmis pohja uunista ja anna jäähtyä hyvin. Täytä kakku vasta juuri ennen tarjoilua. Leikkaa pohja kahteen tai kolmeen osaan riippuen siitä haluatko tehdä yksi vai kaksikerroksisen kakun. Irrota leikatun pohjan osat varovasti leivinpaperista. Laita yksi pohja alimmaiseksi ja täytä kerrosten välit kerma-mascarponevaahdolla, sekä ripottele väleihin mustikoita ja valkosuklaanappeja. Päällystä halutessasi vielä päällimmäinen kerros kerma-mascarponevaahdolla ja koristele. Tarjoa heti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti