sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Jouluinen rockyroad

Joulu meni jo aikoja sitten, mutta yksi resepti joululta jäi lisäämättä blogiin. Laitan tämän kuitenkin näin jälkikäteen tänne, koska resepti soveltuu kaikkiin vuodenaikoihin täytteitä vaihtamalla. Täytevaihtoehtoja riittää loputtomiin, esimerkiksi erilaiset pähkinät, vaahtokarkit, keksit, kuivatut hedelmät ja marjat, erilaiset karkit ym. Niin hyvää ja nopea valmistaa!

200 g maitosuklaata
130 g tumaa suklaata
1 rkl voita
n. 2 dl kuivattuja karpaloita
n. 2 dl pipareita murennettuna
n. 3 dl suolapähkinöitä

Sulata suklaat esimerkiksi vesihauteessa ja sekoita joukkoon voi. Viritä pienen uunivuoan pohjalle leivinpaperi. Valuta vuoan pohjalle osa suklaasta. Ripottele suklaan päälle osa kuivatuista karpaloista, murennetuista pipareista ja suolapähkinöistä. Valuta taas suklaata täytteiden päälle ja lisää täytteitä. Toista tätä kunnes kaikki suklaa ja täytteet on käytetty. Laita rockyroad jähmettymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai pakastimeen reiluksi puoleksi tunniksi. Paloittele jähmettynyt rockyroad ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti