torstai 13. huhtikuuta 2017

Suolakinuski juustokakku




Ihanan salted caramel cheesecake tai suomalaisittain suolakinuski juustokakku on pyörinyt mielessäni ja myös monessa blogissa alkuvuoden aikana. Nyt päätin vihdoin myös itse testata ohjetta. Ja voi miten hyvää kakku onkaan! Aiemmin en itse ole erityisemmin ollut paistettujen juustokakkujen ystävä, mutta tämä kakku on superhyvää. Makea ja suolainen täydentävät toisiaan tässä kakussa parhaalla mahdollisella tavalla. Kakkua maisteltiin jo samana päivänä kun leivoin sen. Yön yli jääkaapissa levännyt kakku oli seuraavana päivänä entistäkin parempaa ja maut tulivat paremmin esille. Reseptin ihanaan kakkuun löysin Kakkuviikarin vispailuja! -blogista.

Pohja:
170 g Digestive keksejä
80 g voita

400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä

Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa

Pinnalle:
sormisuolaa

Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita sulatettu voi ja keksimuru keskenään. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle, jossa on leivinpaperi. Esipaista pohjaa 160 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto notkeaksi. Lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu, suola ja maissitärkkelys. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon munat yksitellen ja sekoita. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista uunin keskitasolla 30-35 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt ja näyttää kypsältä.

Valmista kinuski. Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä hiljalleen 15-20 minuuttia. Anna kinuskin jäähtyä hetki. Kaada valmis kinuski kakun päälle ja levitä. Anna kakun maustua jääkaapissa yön yli. Ripottele kakun pinnalle sormisuolaa juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti