lauantai 29. huhtikuuta 2017

Vappukakku mansikkakermalla ja banaanicurdilla



Vapuksi leivoin meille pienen täytekakun. Käytin kakkuun 17 cm kokoista irtopohjavuokaa. Täytteeksi tein baananicurd tahnaa ja mansikkakermaa. Nämä sopivatkin oikein hyvin yhteen. Aiemmin olen tehnyt itse curdeja sitruunasta ja limestä, mutta nyt banaani oli uusin kokeilu ja hyvää tuli. Tällä ohjeella banaanicurdia tulee reilusti enemmän, mitä kakun täyttämiseen tarvitsee. Erilaiset curdit on ihania kakkujen välissä ja monikäyttöisiä myös muuten. Niitä pystyy tekemään melkein mistä vain hedelmistä ja marjoista. Kannattaa kokeilla!

Pohja:
3 kananmunaa
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoa
1tl leivinjauhetta

Banaanicurd:
2 keskikokoista banaania
1 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
½ sitruunan mehu
50 g voita
2 kananmunaa

Mansikkakerma:
2 dl kuohukermaa
n. 1 dl soseutettuja mansikoita
n. 1 dl paloiteltuja mansikoita
0.5 dl vaniljakreemijauhetta

Kostutukseen:
maitoa
vaniljajauhetta

Päälle:
n. 1,5 dl kuohukermaa
ripaus tomusokeria
mansikoita
marenkeja
nonparelleja
makeisia

Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon. Laita irtopohjavuoan (17 cm) pohjalle leivinpaperi ja vuoraa myös sivut leivinpaperilla, jolloin valmis kakku irtoaa helposti. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 30-35 minuuttia uunista riippuen. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.

Valmista banaanicurd. Soseuta banaanit ja sekoita joukkoon sitruunamehu, fariinisokeri ja sokeri. Lämmitä seosta vesihauteessa ja lisää paloiteltu voi joukkoon. Riko kananmunien rakenne rikki toisessa kulhossa. Vatkaa kananmunat seoksen joukkoon, kun voi on sulanut. Sekoita, kunnes seos alkaa hieman paksuuntua. Älä keitä. Laita valmis banaanicurd puhtaaseen lasipurkkiin. Säilytä jääkaapissa. Valmis banaanicurd säilyy jääkaapissa noin viikon.

Valmista mansikkakerma. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon soseutetut mansikat, paloitellut mansikat ja vaniljakreemijauhe. Sekoita tasaiseksi

Kokoa kakku. Kostuta alimmainen pohja. Levitä pohjan päälle banaanicurdia ja puolet mansikkakermasta. Kostuta toinen pohja ja toista sama. Kostuta kakun kansi ja laita kakku imeytymään vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin.

Kuorruta kakku. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta tomusokerilla. Levitä kerma kakun päälle ja koristele mansikoilla, marengeilla, makeisilla ja nonparelleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti